Wil jij een echt space feest bij jou thuis? Voor een kinderfeestje met het thema ruimtevaart ben je bij het Huiskamerplanetarium aan het goede adres!

In dit georganiseerde kinderfeestje bouwen de kinderen een échte raket of knutselen ze hun eigen planeet. Maar waar moet de raket heen? Onder begeleiding maken de kinderen een reis door het zonnestelsel in hun eigen woonkamer. Via grote projectie op het plafond zoeken we samen de allerbeste plek in de ruimte voor een spetterend feest.

Tot slot kijken we bij helder weer met een telescoop naar de échte planeten of de maan (afhankelijk van wat er die avond te zien is). Een echte aanrader voor ruimtefans.

Wat gaan de kinderen doen?

  • Door de ruimte reizen in een planetariumshow
  • Een waterraket bouwen OF een planeet maken
  • De maan en planeten bekijken met een telescoop

Wat krijgen de kinderen mee naar huis?

  • Een zelfgebouwde raket OF zelf ontworpen planeet

Met het Huiskamerplanetarium door het zonnestelsel

De jonge astronauten gaan de ruimte in! Maar waar gaan ze naartoe? De kinderen gaan liggen op een groot matras of de bank en maken een spectaculaire reis langs alle planeten van ons zonnestelsel. Ik vertel wat er bijzonder is aan de verschillende werelden en wat je er zou kunnen doen. Kunnen we een goede plek vinden voor ons feestje? Dit onderdeel duurt ongeveer 45 minuten en heeft een pauze.

Een raket bouwen

Het is tijd om de handen uit de mouwen te steken: samen met de jarige bouwen en versieren we een waterraket. De basis hiervoor is een frisdrankfles. Ik zorg voor de knutselbenodigdheden. Als de raket klaar is gaan we naar buiten voor een sensationele lancering!

De waterraket is uitvoerig getest door mijzelf.

Als we geen plek hebben om een waterraket te lanceren, dan is er een alternatief: we maken zelf planeten! Wil je een planeet met water waar je overal kunt zwemmen? Of een wereld die helemaal groen is? Wil je een koude planeet met oneindig veel ijs? Groot, klein, ringen of ringloos: ik breng genoeg bouwspullen mee voor elk soort planeet.

Door een telescoop kijken

Als het donkere genoeg én onbewolkt is kijken we aan het einde van het feest door een echte telescoop naar de maan of planeten (afhankelijk van wat er die avond te zien is). Zien we de raket die we eerder hebben gelanceerd? Een gegarandeerd spektakel, ook voor volwassenen!

Praktische zaken

Het ruimtevaart-kinderfeestje is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De show werkt het beste bij 6 tot 8 kinderen, als maximum hanteer ik 10 kinderen. Het kinderfeestje ruimtevaart kost 299 euro. De prijs is exclusief reiskosten, die € 0,30 per kilometer vanaf Arnhem bedragen. Voor de knutselbenodigdheden wordt gezorgd en die zijn inclusief.

Kijk voor meer informatie ook even op de pagina met praktische zaken. Heb je vragen of wil je boeken?