Lees hier wat anderen vonden van de planetariumshows en sterrenkijkavonden van het Huiskamerplanetarium.

Mariet Berendsen (5 januari 2024)
⭐⭐⭐⭐ (Google)

“Het was een bijzonder boeiende ervaring om door het heelal te reizen. Roel van der Heijden geeft met zijn planetarium een mooie les sterrenkunde. Echt leuk en leerzaam. Geschikt voor jong en oud.”

Pauline van Dongen (6 mei 2023)
⭐⭐⭐⭐ (Google)

Super leuke ervaring om in je eigen huis door de ruimte te reizen met een projectie op het plafond en Roel die je enthousiast en vakkundig door het universum leidt. Zijn zelfgebouwde telescoop gaf een mooi en gedetailleerd zicht op de maan.”

Lianne Tijhaar (20 april 2023)
op NEMO Kennislink

“We zaten in een yurt en op het dak was de sterrenhemel geprojecteerd. Roel liet ons voelen hoe groot de afstand van de aarde tot de Melkweg is met allerlei spectaculaire visualisaties, en bracht het heelal tegelijkertijd heel dichtbij.”

Het Huiskamerplanetarium tijdens een kinderfeestje.

Marjolijn van Heemstra (maart 2023)
in Wat is ruimte waard
“Roel van der Heijden heeft een thuisplanetarium dat ik zeer kan aanbevelen voor kinderfeestjes.”

Ruud Schuurs (24 juli 2022)
op huiskamerplanetarium.nl

“Daar lig je dan op de vloer van je eigen huiskamer, op een matje, op een kussen of gewoon op de bank. Samen met je buren of vrienden staar je naar het plafond, waar het hele universum aan je voorbij trekt. Nee, geen drugs… Het was het huiskamerplanetarium van Roel van der Heijden dat met fantastische simulaties het zonnestelsel, de melkweg en uiteindelijk een flink deel van het heelal in je huiskamer brengt.

Terwijl de projectie op het witte plafond aan je oog voorbij trekt, geeft Roel een heel scala aan interessante feiten en achtergronden bij wat je ziet. Over sterrenbeelden, planeten en de verschillende soorten sterren, maar ook over de zinsbegoochelende afstanden in het universum. in een uurtje of twee wordt je kennis over de kosmologie en astronomie behoorlijk bijgespijkerd, zonder dat je het idee hebt weer in de schoolbanken te zitten. Roel heeft ook nog een eigen telescoop, waarmee je na afloop de maan, planeten en sterren nog eens in het echt kunt bekijken. Helaas was het bij ons te bewolkt daarvoor, maar de projecties zijn zo levensecht dat dat geen gemis was. 

Al met al een prachtige en (op verantwoorde manier) geestverruimende ervaring, die ook nog eens stof tot napraten geeft met de buren en vrienden die erbij konden zijn. Een absolute aanrader!”

Openbare sterrenkijkavond op Kelfkensbos in Nijmegen.

Wil je ook een show van het Huiskamerplanetarium boeken? Stuur mij een bericht en informeer naar de mogelijkheden.

Foto bovenaan: Sterrenkijken op filmfestival InScience in Nijmegen. Coen Koppen Fotografie