De sterrenkijkavond begin februari in Arnhem viel in het water: in plaats van een mooie sterrenhemel was er hagel en wind. Daarom plan ik een nieuwe avond! Wil je Venus of Mars met je eigen ogen door een telescoop zien? Wil je bergen en kraters inspecteren op de maan? Kom dan naar de openbare sterrenkijkavond in hartje Arnhem eind maart.

Eerder had ik al een succesvolle sterrenkijkavond in Nijmegen. Lees hier een kort verslagje en zie hieronder enkele impressies.

Foto’s: impressie van de sterrenkijkavond in Nijmegen.

Op maandag 27, dinsdag 28, woensdag 29 óf donderdag 30 maart laat amateurastronoom en journalist Roel van der Heijden je Venus en Mars zien, of de kraters op de maan! Ook kan hij je alles vertellen over de planeten, sterren en meer van wat je in de ruimte ziet.

Natuurlijk is deze avond afhankelijk van het weer. Houd vanaf zaterdag 25 maart de website van het Huiskamerplantarium in de gaten, kijk op dit Twitteraccount óf schrijf je in voor de nieuwsbrief dan krijg je vanzelf een update over de avond. De activiteit vindt op één van deze dagen plaats.

Met een zelfgebouwde telescoop staat Roel op de Markt in het centrum van Arnhem (aan de kant van de Eusebiuskerk). Een routebeschrijving vind je via de link beneden. Vergeet niet om je vrienden, je kinderen en oma mee te nemen, iedereen is welkom!

Alles op een rij

Wat? Openbare sterrenkijkavond in Arnhem
Wanneer? Maandag 27 , dinsdag 28, woensdag 29 óf donderdag 30 maart (houd de website in de gaten)
Hoe laat? Vanaf 20 uur tot ongeveer 23 uur
Waar? Markt in Arnhem aan de kant van de Eusebiuskerk
Kosten? Gratis

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van deze activiteit.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *