Update 13 april 2024

Ik plan deze sterrenkijkavond op dinsdag 16 april. Van alle dagen die ik eerder aankondigde zijn de weersvooruitzichten dan het best.

Hopelijk tot dan in het Griftpark!

Wil je Jupiter met je eigen ogen door een telescoop zien? Wil je bergen en kraters inspecteren op de maan? Kom dan naar de openbare sterrenkijkavond die amateurastronoom Roel van der Heijden op 16 april 2024 in Utrecht organiseert.

Lees hier een kort verslagje van een eerdere sterrenkijkavond in Nijmegen.

Foto’s: sterrenkijken in Nijmegen.

Tijdens de sterrenkijkavond kijken we vanuit het Griftpark aan de rand van het centrum van Utrecht naar de planeten en de maan met een telescoop die ik zelf bouwde. Als amateurastronoom en journalist op het gebied van astronomie kan ik je vragen beantwoorden en je alles vertellen over wat je in de ruimte ziet.

Natuurlijk is het sterrenkijken afhankelijk van het weer, daarom kies ik vier avonden op een rij en beslis op de eerste dag welke avond het wordt. Kijk voordat je gaat daarom altijd even op deze website of op mijn Twitteraccount. Ook kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief, dan krijg je vanzelf een update over de avond.

En vergeet niet om je vrienden, je kinderen en oma mee te nemen. De kosmos is geschikt voor alle leeftijden. Iedereen is welkom!

Alles op een rij

Wat? Openbare sterrenkijkavond in Utrecht
Wanneer? dinsdag 16 april 2024
Hoe laat? Van 20:30 uur tot 23 uur
Waar? Griftpark in Utrecht, kijk hier voor de locatie
Kosten? Gratis (maar als je het leuk vindt kun je iets doneren)

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van deze activiteit.

Foto bovenaan: een eerdere sterrenkijkavond in het Utrechtse Griftpark.

Categorieën: Blog

2 reacties

Leilani · april 5, 2024 op 4:55 pm

Wat super leuk zo’n avond kijken naar de sterren en planeten!! Ik zou er heel graag dit jaar bij willen zijn, maar kan alleen de avond van 16 april dus hopelijk is het dan!
Zo niet dan wens ik iedereen gaat heel veel plezier 🙂

    Roel van der Heijden · april 5, 2024 op 5:01 pm

    Dank je wel! Dat wordt duimen voor de 16e 🙂 En anders ben je welkom op een toekomstige sterrenkijkavond. In het najaar ben ik er waarschijnlijk weer! Groet, Roel

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *