Update 15 februari 2024

Helaas moet ik deze sterrenkijkavond afgelasten. Er is te veel bewolking en regen voorspeld. Houd deze website en mijn nieuwsbrief in de gaten, want het kan zijn dat er snel een herkansing volgt.

Wil je Jupiter met je eigen ogen door een telescoop zien? Wil je bergen en kraters inspecteren op de maan? Kom dan naar de openbare sterrenkijkavond die amateurastronoom Roel van der Heijden op 15, 17 óf 18 februari 2024 in Arnhem organiseert.

Lees hier een kort verslagje van een eerdere sterrenkijkavond in Nijmegen.

Foto’s: sterrenkijken in Nijmegen.

Tijdens de sterrenkijkavond kijken we vanaf de Rijnkade naar de planeten en de maan met een telescoop die ik zelf bouwde. Als amateurastronoom en journalist op het gebied van astronomie kan ik je vragen beantwoorden en je alles vertellen over wat je in de ruimte ziet.

Natuurlijk is het sterrenkijken afhankelijk van het weer, daarom kies ik drie avonden en beslis op de eerste dag welke avond het wordt. Kijk voordat je gaat daarom altijd even op deze website of op mijn Twitteraccount. Ook kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief, dan krijg je vanzelf een update over de avond.

En vergeet niet om je vrienden, je kinderen en oma mee te nemen. De kosmos is geschikt voor alle leeftijden. Iedereen is welkom!

Alles op een rij

Wat? Openbare sterrenkijkavond in Arnhem
Wanneer? 15, 17 óf 18 februari 2024 (sterrenkijkavond is helaas afgelast)
Hoe laat? Van 19 uur tot 22 uur
Waar? Rijnkade in Arnhem, ter hoogte van de Nieuwstraat en de Sint-Jansbeek-waterval
Kosten? Gratis

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van vervolgactiviteiten.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *