Update zondag 22 oktober

Helaas ga ik de sterrenkijkavond afgelasten. Ik had hoop dat het op zondagavond zou opklaren, maar het laatste weerbericht gaat uit van fikse bewolking in Arnhem.

Voor maandag en dinsdag is de voorspelling ook niet erg goed, dus ik ga een nieuwe reeks data prikken. Waarschijnlijk nog deze winter. Je blijft op de hoogte via mijn website en mijn nieuwsbrief.

Hopelijk tot dan!

Wil je Saturnus of Jupiter met je eigen ogen door een telescoop zien? Wil je bergen en kraters inspecteren op de maan? Kom dan naar de openbare sterrenkijkavond die amateurastronoom Roel van der Heijden op 21, 22, 23 óf 24 oktober 2023 in Arnhem organiseert.

Lees hier een kort verslagje van een eerdere sterrenkijkavond in Nijmegen.

Foto’s: sterrenkijken in Nijmegen.

Tijdens de sterrenkijkavond kijken we vanaf de Rijnkade naar de planeten en de maan met een telescoop die ik zelf bouwde. Als amateurastronoom en journalist op het gebied van astronomie kan ik je vragen beantwoorden en je alles vertellen over wat je in de ruimte ziet.

Natuurlijk is het sterrenkijken afhankelijk van het weer, daarom kies ik vier avonden op een rij en beslis op de eerste dag welke avond het wordt. Kijk voordat je gaat daarom altijd even op deze website of op mijn Twitteraccount. Ook kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief, dan krijg je vanzelf een update over de avond.

En vergeet niet om je vrienden, je kinderen en oma mee te nemen. De kosmos is geschikt voor alle leeftijden. Iedereen is welkom!

Alles op een rij

Wat? Openbare sterrenkijkavond in Arnhem
Wanneer? 21, 22, 23 óf 24 oktober 2023
Hoe laat? Van 20 uur tot 23 uur
Waar? Rijnkade in Arnhem, ter hoogte van de Nieuwstraat en de Sint-Jansbeek-waterval
Kosten? Gratis

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van deze activiteit.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *