Update 1 februari 2023

Het belooft een aardig bewolkte avond te worden, maar aangezien de voorspelling uitgaat van enkele gaatjes in het wolkendek ben ik om 19 uur op de Markt. Wie niet waagt, die niet wint. Wellicht stop ik iets eerder bij slecht zicht.

Update 30 januari 2023

De sterrenkijkavond vindt op woensdag 1 februari vanaf 19 uur plaatst! Van alle dagen die ik eerder aankondigde zijn de weersvooruitzichten dan het best.

Tot dan op de Markt!

Na een succesvolle sterrenkijkavond in Nijmegen (lees hier een kort verslagje) ga ik hetzelfde doen in Arnhem! Dus wil je Jupiter of Mars met je eigen ogen door een telescoop zien? Wil je bergen en kraters inspecteren op de maan? Kom dan naar de openbare sterrenkijkavond in hartje Arnhem begin februari.

Foto’s: impressie van de sterrenkijkavond in Nijmegen.

Op 1 februari laat amateurastronoom en journalist Roel van der Heijden je Mars zien, de manen van Jupiter of de kraters op de maan! Ook kan hij je alles vertellen over de planeten, sterren en meer van wat je in de ruimte ziet.

Natuurlijk is deze avond afhankelijk van het weer. Houd vanaf maandag 30 januari de website van het Huiskamerplantarium in de gaten, kijk op dit Twitteraccount óf schrijf je in voor de nieuwsbrief dan krijg je vanzelf een update over de avond. De activiteit vindt op één van deze dagen plaats.

Met een zelfgebouwde telescoop staat Roel op de Markt in het centrum van Arnhem (aan de kant van de Eusebiuskerk). Een routebeschrijving vind je via de link beneden. Vergeet niet om je vrienden, je kinderen en oma mee te nemen, iedereen is welkom!

Alles op een rij

Wat? Openbare sterrenkijkavond in Arnhem
Wanneer? Woensdag 1 februari
Hoe laat? Vanaf 19 uur tot ongeveer 23 uur
Waar? Markt in Arnhem aan de kant van de Eusebiuskerk
Kosten? Gratis

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van deze activiteit.

Categorieën: agendaBlog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *