Update 23 september 2023

De sterrenkijkavond vindt op zondagavond 24 september vanaf 20 uur plaatst! Van alle dagen die ik eerder aankondigde zijn de weersvooruitzichten dan het best.
LET OP: eerder kondigde ik hier een sterrenkijkavond op maandag aan. Deze gaat niet door.

Tot zondag op Kelfkensbos!

Wil je Saturnus of Jupiter met je eigen ogen door een telescoop zien? Wil je bergen en kraters inspecteren op de maan? Kom dan naar de openbare sterrenkijkavond die amateurastronoom Roel van der Heijden op zondag 24 september 2023 in Nijmegen organiseert.

Lees hier een kort verslagje van een eerdere sterrenkijkavond in Nijmegen.

Foto’s: sterrenkijken in Nijmegen.

Tijdens de sterrenkijkavond kijken we vanaf Kelfkensbos (ik sta in de buurt van de Romeinse godenpijler) naar de planeten en de maan met een telescoop die ik zelf bouwde. Als amateurastronoom en journalist op het gebied van astronomie kan ik je vragen beantwoorden en je alles vertellen over wat je in de ruimte ziet.

Natuurlijk is het sterrenkijken afhankelijk van het weer, daarom kies ik vier avonden op een rij en beslis twee dagen van te voren welke avond het wordt. Houd daarom deze website in de gaten, kijk op mijn Twitteraccount óf schrijf je in voor de nieuwsbrief dan krijg je vanzelf een update over de avond.

En vergeet niet om je vrienden, je kinderen en oma mee te nemen. De kosmos is geschikt voor alle leeftijden en iedereen is welkom!

Alles op een rij

Wat? Openbare sterrenkijkavond in Nijmegen
Wanneer? zondag 24 september 2023
Hoe laat? Van 20 uur tot 23 uur
Waar? Kelfkensbos in Nijmegen, voor Museum het Valkhof
Kosten? Gratis

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van deze activiteit.

Foto bovenaan: Sterrenkijken op filmfestival InScience in Nijmegen. Coen Koppen Fotografie


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *